Food Tech Brainport zoekt een directeur

28 februari 2019

Als strategisch denker en meewerkend projectontwikkelaar is onze nieuwe directeur zichtbaar in het netwerk. Het onderhouden van dit netwerk (bedrijven, kennisinstellingen, ketenpartners, overheid) en het vertalen van maatschappelijke en technologische ontwikkelingen naar de organisatie is een belangrijke verantwoordelijkheid.

Onze nieuwe directeur richt zich niet alleen op het externe krachtenveld, maar is ook bereid om binnen een zelfsturende organisatie te opereren. Hij/ zij is het eerste aanspreekpunt van het stichtingsbestuur, rapporteert aan hen en draagt vanuit een eigen verantwoordelijkheid bij aan een optimale governance structuur. Het is een authentieke en evenwichtige persoonlijkheid die in staat is duidelijk en helder te communiceren op alle niveaus, zowel binnen als buiten de organisatie. Het opbouwen en onderhouden van relaties met stakeholders is zeker aan deze directeur toevertrouwd.

Functieomschrijving

 • Als directeur ben je eindverantwoordelijk voor Food Tech Brainport. Tevens ben je representant van de organisatie.
 • De primaire focus ligt op het implementeren van het verdienmodel en het aantrekken van innovatieve bedrijvigheid.
 • Je zoekt de samenwerking op met zowel tech- en foodbedrijven als kennisinstituten. Tevens onderzoek je ondernemersgericht de toekomstige trends.
 • Food Tech Brainport werkt ondernemersgedreven: als nieuwe directeur bouw je samen met marktpartijen aan business cases en interesseert, bind en faciliteer je de juiste bedrijven.
 • Je visie, plannen en activiteiten stem je op adequate wijze af met relevante stakeholders, overheid en belanghebbenden.
 • Food Tech Brainport groeit. Je krijgt de verantwoordelijkheid om actief mee te bouwen aan een slagvaardige, nieuwe governance structuur en aan een organisatie die past bij de ambitie van Food Tech Brainport.

Functie-eisen

Wij zoeken:

 • Een ondernemende en enthousiaste netwerker die met visie en energie de ambitie van Food Tech Brainport verder realiseert.
 • Een daadkrachtige persoonlijkheid die naast een visionair ook een doener is: iemand die de lange termijnvisie weet om te zetten in acties.
 • Iemand die binnen een complexe opgave met veel stakeholders keuzes maakt, zich verbindt met de netwerken van relevante bedrijfssectoren, prioriteiten stelt en met gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen resultaten boekt.

Profiel

 • Een persoon die inspireert, transparant communiceert en een uitdagende opgave samen met een team tot een goed einde brengt.
 • Iemand die ervaring heeft in een commerciĆ«le/ economische functie binnen het bedrijfsleven.
 • Een directeur die affiniteit heeft met innovatie en technologie.
 • Een persoon die, gezien het internationale speelveld van Food Tech Brainport, de Engelse taal beheerst.

Wat bieden wij?

Een interessante en afwisselende functie in een dynamische, informele werkomgeving. Het gaat in eerste instantie om een aanstelling voor een jaar. Bij goed functioneren is verlenging van het contract mogelijk. Inschaling is afhankelijk van achtergrond en ervaring. 

Meer weten?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Dick Pouwels (voorzitter van het bestuur van Food Tech Brainport): info@foodtechbrainport.nl.

Herken je jezelf in bovenstaand profiel?

Stuur dan voor 18 maart je motivatiebrief en CV naar: info@foodtechbrainport.nl.

 

Download hier de vacaturetekst

Samen tegen voedeselverspilling Sustainable Food Initiative Brainport

Website door Forwart Privacyverklaring Contact