Samenwerkingsovereenkomst voor Food Tech Brainport en ILVO

17 mei 2019

Woensdag 8 mei tekenden Food Tech Brainport en het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) de samenwerkingsovereenkomst waarin ze afspreken om nog intensiever samen te werken om voedseltechnologie├źn te versnellen.

Intensievere samenwerking
Food Tech Brainport en ILVO zijn vanaf begin mei structureel samen gaan werken. Om innovaties sneller mogelijk te maken houden zij de trends en ontwikkelingen binnen de markt van productontwikkeling en nieuwe technologie├źn in de gaten. Daarnaast signaleren ze samen nieuwe mogelijke onderzoeksprojecten en bekijken ze hoe ze elkaar hierin kunnen ondersteunen en versterken.

Niet geheel onbekend 
ILVO en Food Tech Brainport zijn geen totaal onbekenden van elkaar. Beide maken reeds onderdeel uit van het grensoverschrijdende project Food From Food. Een project van Interreg Vlaanderen-Nederland wat innovaties in de agro- en voedingsmiddelenindustrie op het vlak van verwaarding van plantaardige nevenstromen stimuleert, ondersteunt en versnelt.

Over ILVO
Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek is een onderzoeksinstelling van de Vlaamse Overheid. Ze verrichten multidisciplinair, baanbrekend en onafhankelijk onderzoek uit op het gebied van duurzame landbouw en visserij in economisch, ecologisch en maatschappelijk perspectief. Door middel van dit onderzoek bouwen ze de benodigde kennis op die nodig is voor:

  • Verbetering van producten en productiemethoden;
  •  Bewaking van de kwaliteit en veiligheid van eindproducten;
  •  Verbetering van de beleidsinstrumenten als basis voor sectorontwikkeling en agrarisch plattelandsbeleid.

Meer informatie over ILVO? Ga dan naar: https://www.ilvo.vlaanderen.be/

Samen tegen voedeselverspilling Sustainable Food Initiative Brainport

Website door Forwart Privacyverklaring Contact