Slimmer voedsel produceren met collaboratieve robotica en flexibele automatisering

28 februari 2019

Het productieproces in voedingsbedrijven telt vaak nog een aanzienlijk aantal manuele operaties die veel mankracht vragen. Robotautomatisering en dan met name collaboratieve robots of flexibele automatisering biedt voor deze sector vele mogelijkheden. Dit biedt dus potentieel voor de robotica-industrie. Food Tech Brainport is samen met partner High Tech NL partner in het Europese project COTEMACO. Doel van het project is een effici├źntere samenwerking tussen mens en machine in voedselverwerking tot stand te brengen. Het project richt zich op MKB-bedrijven uit de voedselverwerkende industrie en de integratoren/ technologieaanbieders binnen de wereld van flexibele automatisering en collaboratieve robotica.

Binnen het project worden de toepassingsmogelijkheden van collaboratieve robots gedemonstreerd en worden drempels verlaagd voor de implementatie in de voedingssector. Zo kunnen MKB ondernemers in de voedingssector ondersteuning krijgen bij de implementatie van collaboratieve robots en flexibele automatisering. Maar ook Technology Suppliers en System Integrators krijgen door deelname aan Cotemaco toegang tot de voedselverwerkende bedrijven in Noordwest Europa en krijgen de gelegenheid hun innovaties te tonen in het Smart Food Processing field lab van Food Tech Brainport.

Bent u als Food Processor of Technology Supplier ge├»nteresseerd? 

Benieuwd of dit mogelijkheden biedt voor u als ondernemer? Neem dan contact op met John de Groot, projectmanager COTEMACO via john@foodtechbrainort.nl of via 06-53585395. 

Samen tegen voedeselverspilling Sustainable Food Initiative Brainport

Website door Forwart Privacyverklaring Contact