SFI Sustainable Food Initiative

Het Sustainable Food Initiative wil het volledige potentieel van alle landbouwproducten benutten om een ​​nieuwe generatie duurzame, veilige, voedzame en heerlijke producten te creëren en tegelijkertijd de totale voetafdruk terug te brengen tot nul in 2050. Voldoende, veilig, gezond, duurzaam en klimaatbestendig voedsel met een ecologische voetafdruk van nul in 2050. Dat is het doel. Om dit te bereiken moet er een systemische sprong gemaakt worden in het produceren van voedsel en het verwerken ervan.

Via het Sustainable Food Initiative (SFI) wordt op zoek gegaan naar nieuwe benaderingen om een ​​antwoord te bieden grote uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd bij de productie van voedsel: vanwege de veranderingen in demografie, in het klimaat, in de manier waarop we onze hulpbronnen gebruiken en in de manier waarop onze culturen veranderen, moeten er nieuwe manieren verkent worden om voldoende voedsel van hoge kwaliteit te produceren voor een groeiende wereldbevolking. En tegelijkertijd moet het ecosysteem voor voedselproductie beschermd worden.

Food Tech Brainport en het Sustainable Food Initiative sluiten qua missie en visie goed op elkaar aan. Vandaar dat wij ook partner zijn van het SFI om in gezamenlijkheid het hoofd te bieden aan de uitdagingen waar we (mondiaal) voor staan.

SFI Sustainable Food Initiative

Samenwerking met FTB:

Het Sustainable Food Initiative is een netwerkpartner van Food Tech Braniport en werken we nauw samen binnen de publiek private samenwerking rondom reststroomverwaarding.

Gerelateerde succesverhalen

No data was found

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

Naam*

FTB pand