Voedselverwerkende bedrijven hebben in hun bedrijfsvoering vandaag de dag een aantal pittige uitdagingen :

  • Het wordt steeds moeilijker aan gemotiveerd productiepersoneel te komen;
  • De prijsdruk neemt verder toe door verhevigde concurrentie;
  • Arbo en ergonomie worden steeds belangrijker voor uw personeel, en voor u om uw personeel te behouden.
    Om er maar een paar te noemen.

Hoe kunt u deze uitdagingen aangaan en ervoor zorgen dat uw productie ongestoord en met een constante kwaliteit doorloopt?
Bieden robots of flexibel in te zetten cobots -collaboratieve robots die samenwerken met mensen- een oplossing, of is dat nog enkel toekomstdromen?

In samenwerking met 7 partners in Noord-West Europa heeft Food Tech Brainport het COTEMACO-initiatief gestart. Mede gefinancierd door Europa en onder andere de provincie Noord-Brabant, met als doelstelling voedselverwerkende bedrijven kennis te laten maken met de mogelijkheden en onmogelijkheden van Cobots en digitale automatisering. 

Mocht u na deze eerste kennismaking met Cobots verder willen onderzoeken of daadwerkelijke implementatie in uw onderneming zinvol is, ook dan kunnen we u begeleiden met cursussen, trainingen, het opstellen van een business plan, leveranciersselectie en het implementatieplan.

Bent u een MKB/KMO-onderneming, dan is deze dienstverlening volledig gratis (onder vrijstelling vanuit de de-minimisverordening).

Meld u aan voor een voorlichtingsbijeenkomst over Cobots in voedselverwerkende bedrijven en laat u inspireren in ons field lab Smart Food Processing in Helmond met diverse praktijkopstellingen met cobots en robots.

Indien u de implementatie van cobots voor uw onderneming verder wilt onderzoeken op economische en technische haalbaarheid, of al implementatieplannen heeft, vul dan ons aanvraagformulier in en uw de-minimisverklaring. Desgewenst helpen wij u uiteraard graag bij invulling van deze formulieren.

Neem daarvoor contact op met John de Groot, projectmanager COTEMACO via john@foodtechbrainport.com of via 06-53585395.

NB.png
interreg.jpg
Samen tegen voedeselverspilling Sustainable Food Initiative Brainport

Website door Forwart Marketing & Communicatie door Viduro Privacyverklaring Contact