Innovation Makers Agrofood

16 september 2019

Op 24 september start het extra curriculaire masterclass programma voor bedrijven, studenten en start ups uit de agrofoodsector. 

Op de 24e vindt de kick off plaats van Innovation Makers Agrifood. Vanaf dan worden innovaties en innovators uit de agrofoodsector in de schijnwerpers gezet. 

In de periode tot en met 11 december vinden er bijeenkomsten plaats waarin projectgroepen werken aan real life opdrachten (challenges) uit de praktijk. 

En jij kunt meedoen! 

Programma 

In een reeks bijeenkomsten werken projectgroepen aan een real life opdracht (challenge) uit de praktijk. Reserveer alvast de volgende dagen in je agenda:

  • 24 september: Meet up; locatie: provinciehuis Den Bosch
  • 8 oktober: Masterclass Food Future; locatie nader bekend
  • 22 oktober: Masterclass High tech farming; locatie: StrijpS Eindhoven
  • 5 november: Masterclass Food Value; locatie nader bekend
  • 12 november: Hackaton; locatie nader bekend
  • 26 november: Catch up; locatie nader bekend
  • 11 december: Afsluiting; locatie: Brabant Hallen Den Bosch

Voor de uitgebreide beschrijving van de alle programmaonderdelen bekijk de praatplaat.

De challenges 

Er zijn vele interessante en uitdagende challeges al op het programma. Zo wil de Verspillingsfabriek een marktplaats laten opzetten voor reststromen van groente en fruit. Schouten/CHIEF wil een mobiele tempefabriek laten ontwikkelen. Of Marel wil laten onderzoeken hoe virtual en augmented reality ingezet kunnen worden bij live services. Er zijn nog veel meer hersenkrakers gericht op high tech in de agro tot consument in de food. Alle challenges zullen zich binnenkort in een filmpje presenteren. Houd deze website en de sociale media in de gaten. 

Meedoen? 

Ben je student of net afgestudeerd jong professional en wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling of een positief bijdrage leveren aan deze wereld? Je kunt nog meedoen. Stuur een bericht aan ima@brabant.nl of meld je aan

 

Samen tegen voedeselverspilling Sustainable Food Initiative Brainport

Website door Forwart Privacyverklaring Contact