Toine Hultermans

Team

Efficiënter omgaan met onze grondstoffen en daarvan lekkere voedingsproducten zonder verlies en met een verdienmodel. Dat is waar projectleider Toine Hultermans zich bij Food Tech Brainport in verschillende projecten mee bezig houdt.

“Al 18 jaar ben ik werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie. Als business developer / projectleider werk ik aan verschillende projecten: van nieuwbouw of uitbreiding van fabrieken tot het optimaliseren van productieprocessen. De focus ligt in de laatste jaren op het opzetten van samenwerkingsverbanden met verschillende bedrijven in de keten om tot een optimaal verwerkingsproces te komen. Om samen te kunnen werken aan minder voedselverlies en zo bij te dragen aan de verduurzaming van de voedselverwerkende industrie. Met als einddoel: nieuwe, economische haalbare, voedselverwerkingsprojecten. Het verbeteren van voedselproductieprocessen is mijn passie, en dat hoop ik nog jaren te mogen doen.”

Bekijk ook

Verbindt de industrie met onderzoek en overheid
Draagt zorg voor de financiën
Verbindt de industrie met high tech en data
Verbindt de industrie met onderzoek en onderwijs
Koppelt (rest)stromen aan inhoudsstoffen

Toine Hultermans

Functie:

Zorgt voor optimaal gebruik van grondstoffen

Projecten:

Succesverhalen van Toine Hultermans

VanRijsingenGreen: Alles is waardevol!

VanRijsingenGreen is bekend met de vele mogelijkheden van groenten en is zeer actief in reststroomverwaarding met een bestaande sapfabriek voor wortelen. Met de beschikbare kennis transformeert het bedrijf groenten tot uitdagende nieuwe toepassingen.

Beefy Green: de smaakvolle, hybride burger

Beefy Green heeft een hybride burger ontwikkeld op basis van een reststroom van de oesterzam: de voet. Het resultaat: smaakvolle, houdbare burger!

PeelPioneers: de schillenboer van de toekomst

PeelPioneers zet ‘afval’ succesvol om naar food en feed ingrediënten en chemische bouwblokken.

Oatelli: van haverzemel tot pasta

Bij het verwerken van haverkorrel tot bloem, ontstaat de haverzemel, het vliesje, als bijproduct. Oatelli zocht naar een toepassing voor dit nevenproduct, dat veel te bieden heeft.

Verbruggen Paddestoelen: Feet to Food

De Nederlandse oesterzwamkwekerij Verbruggen Paddestoelen BV broedt op een vernieuwend voedingsingrediënt voor hybride vegetarische producten. 

Banana Puree Pilot Factory

We willen voorkomen dat miljoenen bananen jaarlijks worden weggegooid. In dit succesverhaal staat het creëren van een nieuwe economische waarde voor een product dat tot voor kort als afval gezien werd centraal.

Botanic Bites: vegetarische snack met een bite

Botanic Bites ging op zoek naar een manier om reststromen om te zetten naar waardevolle, goed verteerbare voedingsmiddelen.

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

Naam*

FTB pand