Search
Close this search box.

Talent en kennis

Talent en kennis

Food Tech Brainport werkt intensief samen met onderzoeks- en onderwijsinstellingen. Op dit moment werken wij onder andere samen met: HAS Hogeschool, Fontys Hogescholen, Yuverta (voorheen: Helicon), Wageningen University and Research, Technasium en Keep Food Simple. Lees verder welke kansen het jou als ondernemer biedt!

De intensieve samenwerking met het onderwijs levert het volgende op:

Er wordt invulling gegeven aan thema’s op het gebied van duurzame voeding.

Kennis wordt ontwikkeld en gedeeld.

We faciliteren praktijkgericht onderwijs.

De sector blijft van talent voorzien.

In samenwerking met HAS Hogeschool hebben we de handen ineengeslagen om een applicatiecentrum voor duurzame voedselverwerking (ACSF) te ontwikkelen met de focus op ‘ingrediënten uit (plantaardige) stromen’ en ‘langer vers voedsel’. Het ACSF richt zich op toegepast onderzoek en valorisatie van milde voedselverwerkingstechnologieën oftewel energie-efficiënt met minimale impact. Denk hierbij aan hogedruk pascalisatie (HPP), radiomagnetisch bevriezen (RMF), pulserende elektrische velden (PEF), membraanscheiding en dunne film vacuüm drogen.

De intensieve samenwerking met het onderwijs zorgt ervoor dat we een betere aansluiting vinden bij elkaar, de markt én met de marktwerking. Ook biedt het studenten een springplank naar het bedrijfsleven en het laat praktijkvragen vanuit het bedrijfsleven beter aansluiten op het onderwijs. Een win-win situatie dus.  

Succesverhalen:

Masterclass – International Food & Agribusiness

How can innovative technologies contribute to a better food and agricultural system? That’s what we discussed with IFA students from the HAS Green Academy.

Inspiring Future Generations

How do we inspire the next generation of employees to work in the food industry?

Kansen voor ondernemers

Ben je producent binnen de voedselverwerkende industrie en wil je bijdragen aan een duurzamere toekomst? Of ben je benieuwd naar de kansen om jouw foodbedrijf duurzaam te ontwikkelen met de frisse blik van studenten? Studenten gaan graag, met onze begeleiding, aan de slag met jouw uitdaging.

Als partner van Food Tech Brainport kun je voordeel halen uit de intensieve samenwerking die we hebben met onderzoeks- en onderwijsinstellingen. Neem voor meer informatie contact op.

Mogelijkheden voor studenten

Onze samenwerking met de verschillende onderzoeks- en onderwijsinstellingen maakt het mogelijk voor studenten om door middel van toegepast onderzoek te leren van en een bijdrage te leveren aan vraagstukken die op dit moment bij het bedrijfsleven spelen.

Wil je als bedrijf samenwerken met het onderwijs? Of ben je een onderwijsinstelling, op zoek naar connectie met bedrijven? Neem dan contact op.

No data was found
FTB pand
FTB pand