Zoek
Sluit dit zoekvak.

Talent en kennis

Talent en kennis

Food Tech Brainport werkt intensief samen met onderzoeks- en onderwijsinstellingen. Op dit moment werken wij onder andere samen met: HAS Hogeschool, Fontys Hogescholen, Yuverta (voorheen: Helicon), Wageningen University and Research, Technasium en Keep Food Simple. Lees verder welke kansen het jou als ondernemer biedt!

De intensieve samenwerking met het onderwijs levert het volgende op:

Er wordt invulling gegeven aan thema’s op het gebied van duurzame voeding.

Kennis wordt ontwikkeld en gedeeld.

We faciliteren praktijkgericht onderwijs.

De sector blijft van talent voorzien.

In samenwerking met HAS Hogeschool hebben we de handen ineengeslagen om een applicatiecentrum voor duurzame voedselverwerking (ACSF) te ontwikkelen met de focus op ‘ingrediënten uit (plantaardige) stromen’ en ‘langer vers voedsel’. Het ACSF richt zich op toegepast onderzoek en valorisatie van milde voedselverwerkingstechnologieën oftewel energie-efficiënt met minimale impact. Denk hierbij aan hogedruk pascalisatie (HPP), radiomagnetisch bevriezen (RMF), pulserende elektrische velden (PEF), membraanscheiding en dunne film vacuüm drogen.

De intensieve samenwerking met het onderwijs zorgt ervoor dat we een betere aansluiting vinden bij elkaar, de markt én met de marktwerking. Ook biedt het studenten een springplank naar het bedrijfsleven en het laat praktijkvragen vanuit het bedrijfsleven beter aansluiten op het onderwijs. Een win-win situatie dus.  

Succesverhalen:

Masterclass – International Food & Agribusiness

Een jaarlijkse masterclass voor IFA studenten inspireert hen om innovatie en technologie te omarmen.

Toekomstige Generaties Enthousiasmeren voor de Levensmiddelensector

Hoe inspireer je de toekomstige generaties voor duurzame levensmiddelenproductie? Door ze uit te nodigen en op bezoek te laten komen!

Masterclass innovatieve procestechnologieën

Gedurende een week hebben 15 HAS Hogeschool studenten van de opleiding Voedingsmiddelentechnologie kennisgemaakt met de wereld van innovatieve technologieën, technology providers en bedrijven uit de voedselverwerkende industrie.

Kennis en creativiteit in de praktijk brengen

Op regelmatige basis verwelkomen wij studenten. Afstudeerders, studenten die stage lopen of onderzoek doen. We koppelen studenten aan een technologie en gaan met een vraagstuk aan de slag. Eén van de studenten is Elise Schutjes. Zij is bezig met het creëren van gezonder room- en vruchtenijs. Ze maakt gebruik van RMF technologie: een innovatieve vriestechnologie. Ze deelt haar ervaringen!

Kansen voor ondernemers

Ben je producent binnen de voedselverwerkende industrie en wil je bijdragen aan een duurzamere toekomst? Of ben je benieuwd naar de kansen om jouw foodbedrijf duurzaam te ontwikkelen met de frisse blik van studenten? Studenten gaan graag, met onze begeleiding, aan de slag met jouw uitdaging.

Als partner van Food Tech Brainport kun je voordeel halen uit de intensieve samenwerking die we hebben met onderzoeks- en onderwijsinstellingen. Neem voor meer informatie contact op.

Mogelijkheden voor studenten

Onze samenwerking met de verschillende onderzoeks- en onderwijsinstellingen maakt het mogelijk voor studenten om door middel van toegepast onderzoek te leren van en een bijdrage te leveren aan vraagstukken die op dit moment bij het bedrijfsleven spelen.

Wil je als bedrijf samenwerken met het onderwijs? Of ben je een onderwijsinstelling, op zoek naar connectie met bedrijven? Neem dan contact op.

Verbindt de industrie met onderzoek
FTB pand