Search
Close this search box.

Botanic Bites

Change the world, one bite at a time. Het motto van Botanic Bites. Het bedrijf ontwikkelt eiwitrijke vleesvervangers op basis van reststromen. Deze plantaardige hapjes zijn geen imitatie van vlees, maar gewoon lekkere vegan hapjes met een ‘bite’. Het begon met een bitterbal met paddenstoel als basis. Inmiddels omvat het assortiment ook vleesvervangers op basis van tomaten en oesterzwammen en maaltijden zoals curries en stoofgerechten. In eerste instantie leverde Botanic Bites uitsluitend aan horeca, maar inmiddels leveren ze ook aan consumenten via de webshop.

Botanic Bites heeft al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Zo stond het bedrijf in de finale van de European Food Heroes Award en ontving zij een Gouden Cirkel van de provincie Noord-Brabant. Ook stond zij in de Food 100 voedselverbeteraars. De producten van Botanic Bites liggen inmiddels bij verschillende retailers zoals Bidfood, Marqt, en Makro in de schappen.

Botanic Bites

Samenwerking met FTB:

Via het Food from Food project zijn contacten gelegd waardoor de eerste producten versnelt hun weg naar de markt vonden.

Gerelateerde succesverhalen

No data was found

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

FTB pand