Search
Close this search box.

Succesverhalen

Succesverhalen

De afgelopen jaren hebben we veel gevestigde ondernemers en start- en scaleups vooruit geholpen. Met ons netwerk, conceptontwikkeling, productontwikkeling, procesoptimalisatie en marktintroducties. Stuk voor stuk mooie succesverhalen, die een podium verdienen. Ontdek de mooie verhalen op deze pagina.

Succesverhalen samen met onze partners

Succesverhalen filter op Hoofdthema

Toekomstige Generaties Enthousiasmeren voor de Levensmiddelensector

Hoe inspireer je de toekomstige generaties voor duurzame levensmiddelenproductie? Door ze uit te nodigen en op bezoek te laten komen!

Masterclass innovatieve procestechnologieën

Gedurende een week hebben 15 HAS Hogeschool studenten van de opleiding Voedingsmiddelentechnologie kennisgemaakt met de wereld van innovatieve technologieën, technology providers en bedrijven uit de voedselverwerkende industrie.

Cooking from scratch in a bottle: Tanya’s Just Real

Als werkende, drukke moeder zocht Tanya in 2015 naar een manier om gezonde maaltijden aan haar gezin te serveren. Ze ontwikkelde recepturen voor gezonde sauzen met pure ingrediënten. Zonder toevoegingen.

VanRijsingenGreen: Alles is waardevol!

VanRijsingenGreen is bekend met de vele mogelijkheden van groenten en is zeer actief in reststroomverwaarding met een bestaande sapfabriek voor wortelen. Met de beschikbare kennis transformeert het bedrijf groenten tot uitdagende nieuwe toepassingen.

Beefy Green: de smaakvolle, hybride burger

Beefy Green heeft een hybride burger ontwikkeld op basis van een reststroom van de oesterzam: de voet. Het resultaat: smaakvolle, houdbare burger!

Masterclass – International Food & Agribusiness

Een jaarlijkse masterclass voor IFA studenten inspireert hen om innovatie en technologie te omarmen.

Botanic Bites: vegetarische snack met een bite

Botanic Bites ging op zoek naar een manier om reststromen om te zetten naar waardevolle, goed verteerbare voedingsmiddelen.

Bakkerij Mariën: minder handjes dankzij de inzet van een cobot

Efficiënter werken met minder handjes. Dat was de vraag waarmee bakkerij Mariën bij ons terecht kwam. De oplossing: een cobot die een deel van de (zware) werkzaamheden overneemt.

Kennis en creativiteit in de praktijk brengen

Op regelmatige basis verwelkomen wij studenten. Afstudeerders, studenten die stage lopen of onderzoek doen. We koppelen studenten aan een technologie en gaan met een vraagstuk aan de slag. Eén van de studenten is Elise Schutjes. Zij is bezig met het creëren van gezonder room- en vruchtenijs. Ze maakt gebruik van RMF technologie: een innovatieve vriestechnologie. Ze deelt haar ervaringen!

Oatelli: van haverzemel tot pasta

Bij het verwerken van haverkorrel tot bloem, ontstaat de haverzemel, het vliesje, als bijproduct. Oatelli zocht naar een toepassing voor dit nevenproduct, dat veel te bieden heeft.

Hapklare oesters – een uitkomst voor consumenten

De Yersekse oesterteler en -handelaar Adriaan van de Plasse van Delta Ostrea broedt al jaren op een consumentvriendelijke oester.

Verbruggen Paddestoelen: Feet to Food

De Nederlandse oesterzwamkwekerij Verbruggen Paddestoelen BV broedt op een vernieuwend voedingsingrediënt voor hybride vegetarische producten. 

Banana Puree Pilot Factory

We willen voorkomen dat miljoenen bananen jaarlijks worden weggegooid. In dit succesverhaal staat het creëren van een nieuwe economische waarde voor een product dat tot voor kort als afval gezien werd centraal.

PeelPioneers: de schillenboer van de toekomst

PeelPioneers zet ‘afval’ succesvol om naar food en feed ingrediënten en chemische bouwblokken.

Lazy Foods: ontwikkelaars van een pure, houdbare én lekkere avocadospread

Guacamole. Een product dat in Nederland de afgelopen jaren flink in populariteit is genoemd. De meest verse is het meest smaakvol.

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

FTB pand