Zoek
Sluit dit zoekvak.

ILVO

ILVO staat voor het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek en is een onderzoeksinstelling van de Vlaamse Overheid. Zij verrichten multidisciplinair, baanbrekend en onafhankelijk (toegepast) onderzoek uit het op gebied van duurzame landbouw en visserij in economisch, ecologisch en maatschappelijk perspectief. Door middel van onderzoek bouwen zij kennis op die nodig is voor:

  • Verbetering van producten en productiemethoden;
  • Bewaking van de kwaliteit en veiligheid van eindproducten;
  • Verbetering van de beleidsinstrumenten als basis voor sectorontwikkeling en agrarisch plattelandsbeleid.

 

De missie van ILVO is duidelijk en urgent. Kennis opbouwen om op een maatschappelijk verantwoorde manier voldoende, gezond en gevarieerd voedsel te kunnen produceren voor de 10 miljard monden die de wereld in 2050 moet voeden binnen de planetaire grenzen.

ILVO en Food Tech Brainport zijn geen onbekenden van elkaar. Zo hebben we ILVO goed leren kennen tijdens het grensoverschrijdende project Food from Food. Een project van Interreg Vlaanderen-Nederland dat innovaties in de agro- en voedingsmiddelenindustrie op het vlak van verwaarding van plantaardige nevenstromen stimuleerde, ondersteunde en versnelde.

Vanaf mei 2019 is de samenwerking met ILVO geïntensiveerd. Om innovaties sneller mogelijk te maken houden zij de trends en ontwikkelingen binnen de markt van productontwikkeling en nieuwe technologieën in de gaten. Daarnaast signaleren zij nieuwe mogelijke onderzoeksprojecten en wordt bekeken hoe we elkaar hierin kunnen ondersteunen en versterken. De opgaves waar we voor staan beperken zich niet tot de landsgrenzen. De samenwerking met ILVO is voor ons dan ook essentieel om ondernemers op een zo goed mogelijke manier te begeleiden bij hun uitdagingen.

ILVO

Samenwerking met FTB:

Vanaf mei 2019 werken we intensief samen met ILVO. Om innovaties sneller mogelijk te maken houden zij de trends en ontwikkelingen binnen de markt van productontwikkeling en nieuwe technologieën in de gaten. Daarnaast signaleren zij nieuwe mogelijke onderzoeksprojecten en wordt bekeken hoe we elkaar hierin kunnen ondersteunen en versterken.

Gerelateerde succesverhalen

No data was found

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

FTB pand