Zoek
Sluit dit zoekvak.

Meatco BV

MEATCO is een innovatief bedrijf, gespecialiseerd in het verkennen van nieuwe mogelijkheden voor het opwaarderen van dierlijke grondstoffen. Hiervoor heeft MEATCO een proeffabriek waarin klanten hun eigen grondstof kunnen laten onderzoeken en verwerken onder fullscale, officieel erkende voorwaarden.

Deze grondstoffen kunnen afkomstig zijn van vlees of zeevruchten en worden tegenwoordig vaak onderbenut of weggegooid als producten met een lage waarde. MEATCO verkent alternatieven om te profiteren van de maximale economische waarde van deze hulpbronnen en presenteert de resultaten in een professionele massabalans- en/of haalbaarheidsstudie.

Een van de kerncompetenties van MEATCO is het testen en vergelijken van enzymen voor de behandeling van dierlijke hulpbronnen. Enzymatische hydrolyse optimaliseert de scheiding van de eiwit-, vet- en vaste fracties in allerlei grondstoffen. Het stelt verwerkers in staat om eiwitten van hogere kwaliteit te produceren (lager vet- en asgehalte, hogere smakelijkheid en verteerbaarheid) en tegelijkertijd het eiwitgehalte in de calciumfractie te minimaliseren.

Meatco is geaccrediteerd om eindproducten te produceren voor petfood- en diervoedertoepassingen of voor technisch gebruik. Op deze manier kunnen commerciële monsters worden geproduceerd voor klanten om mogelijke nieuwe markten te verkennen. Meatco is geregistreerd onder EU-nummer NL 209801 EG.

Meatco BV

Samenwerking met FTB:

Meatco werkt samen met andere partners aan het valoriseren van bij- en reststromen en maakt vaak gebruik van de faciliteiten op het Food Tech Park

Gerelateerde succesverhalen

No data was found

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

FTB pand