Zoeken
Sluit dit zoekvak.

PeelPioneers

PeelPioneers is de schillenboer van de 21ste eeuw. Zij biedt een oplossing voor schillen die overblijven na het maken van vers sap. Sinaasappelschillen, die anders verband zouden worden als afval wordt door PeelPioneers verwerkt tot functionele ingrediënten. Deze ingrediënten zoals voedingsvezels, antioxidanten, orangeade en sinaasappelolie, kunnen worden toegepast in de voedingsindustrie, maar ook in cosmetica en schoonmaakproducten. De pulp die dan nog overblijft gaat naar boeren voor gebruik als veevoer. Zo blijft niks onbenut. En PeelPioneers staat niet stil en is continue op zoek naar nieuwe mogelijkheden met de schillen.

Bij het project Food from Food is er intensief samengewerkt. Specifiek werd er gewerkt aan het winnen van voedingsvezels (een combinatie van pectine en cellulose) uit de schil. Food Tech Brainport heeft PeelPioneers gekoppeld aan diverse contacten uit haar community, waardoor er financiering is geregeld, processen zijn opgeschaald en meer kennis over inhoudsstoffen is verkregen.

PeelPioneers

Samenwerking met FTB:

Food Tech Brainport heeft PeelPioneers gekoppeld aan diverse contacten uit haar community, waardoor er financiering is geregeld, processen zijn opgeschaald en meer kennis over inhoudsstoffen is verkregen.

Gerelateerde succesverhalen

No data was found

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

FTB pand