Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Biobased Innovations Garden

Biobased Innovations Garden

Biobased Innovations Gardens richt zich op het vergroten van het aanbod van duurzame biogrondstoffen met meervoudige verwaarding (inclusief reststromen) in diverse producten en toepassingen.

Over dit project

In de transitie naar een bio-circulaire economie verschuift de vraag van fossiele naar hernieuwbare grondstoffen. Hierdoor is er een toenemende vraag naar plant-componenten in tal van afzetgebieden (voeding, materialen, textiel etc.). Tegelijkertijd is er steeds meer aandacht voor duurzamere vorm van landbouw. Dit gaat gepaard met een zoektocht naar nieuwe perspectiefvolle gewassen voor de toekomst en nieuwe verdienmodellen. In veel gevallen gaat het ook om gewassen met – naast kansrijke markttoepassingen – tevens een positieve bijdrage leveren aan verschillende duurzaamheidsaspecten.

Op dit gebied worden steeds meer initiatieven gestart. Om integraliteit te bevorderen werken diverse partijen uit (en met financiële steun van) de provincie Noord-Brabant en Zeeland samen. Biobased Innovations Gardens richt zich op het vergroten van het aanbod van duurzame biogrondstoffen met meervoudige verwaarding (inclusief reststromen) in diverse producten en toepassingen. Nieuwe toepassingen in onderzoek en businesscases voor zowel voedseltoepassingen als niet-voedseltoepassingen.

Binnen dit project worden op een drietal proefboerderijen – Rusthoeve, AgroProeftuin De Peel en Strijbeek – geëxperimenteerd met nieuwe gewassen. Denk hierbij aan veldbonen, miscanthus of sida. Food Tech Brainport is samen met Green Tech Park Brabant en Millvision betrokken voor de toepassing van gewas naar product, zoals voeding(ingrediënten), paper & karton, composieten, textiel en bouwmaterialen. Delphy is de kennispartij op het terrein van de teelt van (nieuwe) gewassen. Het project wordt financieel ondersteund door de Provincie Noord-Brabant, Provincie Zeeland en de Branche Organisatie Akkerbouw.

Dit project is eind 2022 afgerond.

Succesverhalen binnen dit project

Betrokken communityleden

No data was found

Details

Thema:

Ingrediënten uit (plantaardige) stromen

Website:

Geen teamlid gevonden

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

FTB pand