Cotemaco

Cotemaco

In dit project laten we voedselverwerkende bedrijven kennismaken met de mogelijkheden van Cobots en digitale automatisering. Binnen dit project ondersteunen we bedrijven met cursussen, trainingen, het opstellen van een businessplan, leveranciersselectie en het implementatieplan.

Over dit project

Voedselverwerkende bedrijven hebben in hun bedrijfsvoering vandaag de dag een aantal pittige uitdagingen:

  • Het wordt steeds moeilijker aan gemotiveerd productiepersoneel te komen
  • De prijsdruk neemt verder toe door verhevigde concurrentie
  • Arbo en ergonomie worden steeds belangrijker

Hoe kunt u deze uitdagingen aangaan en ervoor zorgen dat uw productie ongestoord en met een constante kwaliteit doorloopt? Mogelijk bieden robots of flexibel in te zetten Cobots – collaboratieve robots die samenwerken met mensen – een oplossing.

In samenwerking met 7 partners in Noord-West Europa is Food Tech Brainport Cotemaco gestart. Het project is mede gefinancierd door Europa en de provincie Noord-Brabant. De doelstelling van Cotemaco is: voedselverwerkende bedrijven kennis laten maken met de mogelijkheden en onmogelijkheden van Cobots en digitalisering.

Binnen dit project ondersteunen we bedrijven met cursussen, trainingen, het opstellen van een businessplan, leveranciersselectie en het implementatieplan.

Bent u een MKB/KMO-onderneming, dan is deze dienstverlening volledig gratis (onder vrijstelling vanuit de de-minimisverordening). Het budget van het totale project is 3.9 miljoen euro, waarvan 2.35 miljoen euro gefinancierd wordt door het European Regional Development Fund (ERDF).

Succesverhalen binnen dit project

Bakkerij Mariën: minder handjes dankzij de inzet van een cobot

Efficiënter werken met minder handjes. Dat was de vraag waarmee bakkerij Mariën bij ons terecht kwam. De oplossing: een cobot die een deel van de (zware) werkzaamheden overneemt.

Betrokken communityleden

No data was found

Details

Thema:

Handsfree voedsel verwerken

Verbindt de industrie met high tech en data

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

FTB pand