Zoeken
Sluit dit zoekvak.

FOX (Food in a Box)

FOX (Food in a Box)

FOX stimuleert korte voedsel voorzieningsketens voor groenten en fruit door de toepassing van innovatieve milde verwerkingstechnologieën. In dit project wordt gewerkt aan het creëren van hoogwaardige voedingsproducten en ingrediënten en aan het ontwikkelen van voorbewerkingstechnologieën voor zijstromen.

Over dit project

Wanneer we denken aan voedselproductie, denken we al snel aan grote fabrieken, buiten de stad. Maar stel je voor dat een kleine container dichter bij de bron hetzelfde kan doen? Producenten van groenten en fruit brengen verse goederen en de verwerking gebeurt ter plaatse. Sap wordt gemaakt, groenten worden gedroogd en alles wordt duurzaam verpakt. De korte ketenbenadering creëert zakelijke kansen en consumenten waarderen de voordelen van lokaal verwerkt voedsel.

Dat is FOX: Voedselverwerking in een Box.

FOX is een unieke samenwerking tussen universiteiten, onderzoeksinstituten, het midden- en kleinbedrijf (MKB), industrieën en organisaties. Het vierjarige project is gestart in juni 2019 en loopt tot november 2023.

Het project richt zich op milde verwerkingstechnologieën, zoals het drogen bij lage temperaturen, en milde conserveringstechnieken om de optimale voedingskwaliteit van de groenten- en fruitproducten te bereiken. De innovatieve verwerkingsoplossingen zijn flexibel, efficiënt met hulpbronnen, gebaseerd op seizoensgebondenheid en vraag. Het houdt rekening met de verwachtingen van boeren en kleine levensmiddelenbedrijven, kijkt naar de technische en economische haalbaarheid en naar de behoeften van de voedselketen en consumenten.

Met FOX wordt gewerkt aan de optimale inzet van plantaardige zijstromen: het creëren van hoogwaardige voedingsproducten en ingrediënten via milde verwerkingstechnologieën en het ontwikkelen van voorbewerkingstechnologieën voor zijstromen.

Succesverhalen binnen dit project

Betrokken communityleden

No data was found

Details

Thema:

Ingrediënten uit (plantaardige) stromen

Website:

Geen teamlid gevonden

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

FTB pand