Search
Close this search box.

Fontys

Fontys telt meer dan honderd verschillende opleidingen. Dit betekent dat er voor iedereen wat tussen zit wat aansluit op zijn of haar wensen. Elke opleiding heeft daarnaast haar eigen unieke beroepscontext, een eigen curriculum en een eigen manier van onderwijs aanbieden. Deze diversiteit is de kracht van Fontys. Niemand weet beter hoe een vak moet worden overgebracht dan  professionals uit dat vakgebied. Binnen Fontys wordt daarnaast gewerkt middels de vijf ‘uitgangspunten van leren’:

  1. Fontys daagt studenten uit om hun talenten te ontdekken en deze maximaal te ontplooien.
  2. Leren gebeurt zoveel mogelijk in een authentieke leeromgeving (een situatie dus die ‘lijkt’ op de latere werkomgeving).
  3. Leren is samen kennis en vaardigheden opdoen, samen onderzoeken en samen ervaren. Dat ‘samen’ bedoelt Fontys letterlijk: samen met medestudenten, docenten, onderzoekers en professionals uit het werkveld.
  4. De student is ‘eigenaar’ van zijn eigen leerproces. Oftewel: als student krijg je zoveel mogelijk invloed op wat, hoe en wanneer je leert. Dit betekent niet alleen dat studenten veel autonomie en vrijheid krijgen; ze krijgen daarnaast een stevige eigen verantwoordelijkheid.
  5. Studeerbaarheid staat centraal. Daarmee wordt bedoelt dat er een goede balans is tussen uitdaging en haalbaarheid.

Sinds 2019 is de samenwerking met Fontys geïntensiveerd. Dit wil zeggen dat we samen met Fontys samenwerkingskaders hebben afgesproken met daarin gedefinieerde onderzoekslijnen. Met deze samenwerking bieden wij studenten een plek waarin zij in een authentieke omgeving kunnen leren aan praktijkopdrachten uit het werkveld. Op deze manier leveren wij een bijdrage om studenten klaar te stomen voor hun carrière binnen de voedselverwerkende industrie.

Fontys

Samenwerking met FTB:

Sinds 2019 werken wij nauw samen met Fontys om studenten te laten leren in een praktijkomgeving met de nieuwste technologieën op het gebied van food processing.

Gerelateerde succesverhalen

No data was found

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

FTB pand