Search
Close this search box.

Keep Food Simple

Keep Food Simple staat voor maximale benutting van grondstoffen waarbij de gezonde bestanddelen zoveel mogelijk in ons voedsel terecht komen. Keep Food Simple zoekt naar alternatieve productiemethoden en bekijken daarvoor de gehele keten. Van grondstof tot eindproduct. Hun focus? Plantaardige grondstoffen en zij kiezen hierbij voor een preventieve aanpak. Maar soms kiezen zij ook voor traditionele werkwijzen. Door het beste dat de natuur te bieden heeft maximaal te benutten kan het gebruik van hulpstoffen en additieven beperkt blijven. Keep Food Simple is een not-for-profit organisatie met een uitgebreid netwerk in de voedselindustrie en kennisinstellingen. Zij verkennen ideeën en projecten en ontwikkelen en stimuleren veelbelovende projecten met universiteiten en andere kennisinstellingen. Projecten worden vervolgens weer uitgevoerd onder de verantwoordelijkheid van universiteiten en hogescholen. De resultaten daarvan zijn altijd openbaar.

De samenwerking met Keep Food Simple is een hele waardevolle voor ons. De missie en visie sluiten erg goed aan op die van Food Tech Brainport. Met Keep Food Simple werken we op dit moment met name samen binnen het paprika cluster waarbij de mogelijkheden onderzocht worden van de reststroom aan paprika’s en hun nutriënten te gebruiken in voedingsmiddelen of voedselingrediënten.

Keep Food Simple

Samenwerking met FTB:

Met Keep Food Simple werken we op dit moment met name samen binnen het paprika cluster waarbij de mogelijkheden onderzocht worden van de reststroom aan paprika's en hun nutriënten te gebruiken in voedingsmiddelen of voedselingrediënten. 

Gerelateerde succesverhalen

No data was found

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

FTB pand