Search
Close this search box.

Pascal Processing

Pascal Processing bracht in 2011 HPP, oftewel High Pressure Processing, naar Nederland en is daarmee de eerste en meest geavanceerde HPP dienstverlener van Europa.

Voedsel is van nature aan bederf onderhevig maar kan door middel van traditionele conserveringstechnieken, zoals pasteuriseren (kortstondig verhitten), steriliseren (langdurig verhitten) of door het toevoegen van conserveringsmiddelen langer houdbaar worden gemaakt. Nadeel hiervan is dat het ten koste gaat van de voedingswaarde, vitamines, smaak én het uiterlijk van het product.

Met HPP worden verpakte voedingsmiddelen, zoals vlees(waren), vis, eierproducten, sappen, dips etc. onder zeer hoge waterdruk gezet zodat bacteriën en schimmels geïnactiveerd worden. De oorspronkelijke voedingswaarden en vitamines blijven middels HPP ook nog eens behouden. HPP is daarnaast hét antwoord op listeria, salmonella en E.coli en het verlengd 3 tot 5 keer de houdbaarheid van een product. Hiermee wordt er een bijdrage geleverd aan het terugdringen van voedselverspilling (derving), MVO doelstellingen (geen eten weggooien en energiebesparing) en een verbetering van de logistieke keten en het exportgebied.

Pascal Processing is een van de bewoners van het eerste uur van Food Tech Brainport. Met HPP hebben we een conserveringstechnologie in huis op het gebied van houdbaarheid en cleanlabel. Pascal Processing participeert ook actief in projecten. Zo zijn zij de afgelopen jaren actief betrokken geweest bij het provinciale Makel-Schakel programma en hebben we vele ondernemers reeds kennis met HPP laten maken.

In juli 2021 is Pascal Processing, wegens hun harde groei, verhuisd naar hun nieuwe pand dat aangrenzend ligt aan dat van Food Tech Brainport. Niet meer in ons pand maar wel nog steeds onderdeel uitmakend van Food Tech Brainport. En daar zijn wij trots op!

Pascal Processing

Samenwerking met FTB:

Pascal Processing is een van de bewoners van het eerste uur van Food Tech Brainport. Met HPP hebben we een conserveringstechnologie in huis op het gebied van houdbaarheid en cleanlabel.

Gerelateerde succesverhalen

No data was found

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

FTB pand