Zoek
Sluit dit zoekvak.

RMF Europe BV

Voedsel invriezen is al tientallen jaren een fantastische manier om voedsel te bewaren. Maar er zijn zeker ook enkele nadelen aan de huidige bevriezingsnormen. Eén van die nadelen is de vorming van kristallen uit water. Deze zetten water uit en doorboren ook de celmembranen waardoor afbraak en druppelverlies ontstaat. Druppelverlies kan oplopen tot 10% van de oorspronkelijke massa van het product. Ook kunnen stoffen in een cel die normaal gesproken door het membraan tegen de omgeving worden beschermd nu in contact komen met zuurstof. Verkleuring oxidatie en verschil in smaak zijn daar het gevolg van. Maar minstens net zo belangrijk is het constante kwaliteitsverlies bij het gebruik van de huidige standaard van Individual Quick Freezin (IQF). Het verminderd de waarde van hoogwaardige en hoogwaardige verse producten aanzienlijk.

Daarom heeft RMF Europe de Radio Magnetische Vriestechnologie naar Helmond gehaald (RMF). Het effect van RMF op producten is verbazingwekkend. Het hierboven beschreven druppelverlies wordt tegengegaan en ook verkleuring, oxidatie en verlies van smaak wordt teruggedrongen. Tot slot kan RMF een besparing betekenen van 20% op de energierekening in tegenstelling tot normaal vriezen. Dit omdat het water niet uitzet.

Bij Food Tech Brainport willen we een zo uitgebreid mogelijk aanbod van voedselverwerkende technologieën aan kunnen bieden voor de voedselverwerkende industrie. Dit om te ervaren welke technologie het best past van de vraagstukken van een onderneming. Met de komst van RMF Europe zijn we in staat om ook op het gebied van vriezen hier toegevoegde waarde in te leveren.

 

RMF Europe BV

Samenwerking met FTB:

De technologie van RMF Europe wordt aangeboden in onze voedselverwerkingsfabriek.

Gerelateerde succesverhalen

No data was found

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

FTB pand