Search
Close this search box.

Upprinting Food

Upprinting Food maakt van reststromen een beleving. Zij ontwikkelde een techniek om 3D voedsel te printen op basis van reststromen die vaak om esthetische waarde worden weggegooid. Met het toepassen van 3D print-technologie wordt die esthetische waarde weer toegevoegd en ontstaat er weer een aantrekkelijk product. Upprinting Food ontwikkelde een uniek recept om niet alleen tot de juiste consistentie te komen om te printen, maar ook om een houdbaar product te krijgen. Haar doelgroep omvat restaurantchefs die zelf aan de slag willen met het 3D printen van voedsel. Inmiddels hebben een aantal restaurants een 3D printer staan.

Upprinting Food is continu bezig met innovaties. In samenwerking met Food Tech Brainport en andere partners uit het Food From Food project heeft Upprinting Food eetbaar papier ontwikkelt. Niet zomaar papier, maar dat van vorm verandert wanneer het reageert met een zure oplossing. Zo kan een unieke dinerervaring worden gecreëerd.

Upprinting Food

Samenwerking met FTB:

Binnen het Food from Food project heeft Food Tech Brainport Upprinting Food geholpen met het ontwikkelen en uitbreiden van het productportfolio.

Gerelateerde succesverhalen

No data was found

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

FTB pand