Vierde editie Kidskookcaféwedstrijd

19 augustus 2019

Zit jij in schooljaar 2019 – 2020 in groep 7of 8 op een basisschool in Helmond? Vind jij het leuk om te koken en zou je in een workshop van chef en tv-kok Mounir Toub nieuwe kookvaardigheden willen leren? Doe dan mee met de Helmondse kidskookcaféwedstrijd!

Van 5 t/m 16 oktober 2019 wordt de landelijke Dutch Food Week georganiseerd. In deze week staat gezonde voeding, gezondheid en voedselverspilling centraal. In Helmond organiseren we tijdens deze week voor de 4e keer de Kidskookcaféwedstrijd.

Wil je graag meedoen?

Dat kan! Inschrijven kan tot en met 15 september. Vorm samen met een klasgenootje een team en zoek samen een hoofdgerecht uit die voldoet aan de spelregels. Denk buiten de kaders, duik in kookboeken of misschien hebben jullie wel een heel bijzonder familierecept. Of kijk eens op de website van het Voedingscentrum voor een lekker en gezond recept. Zoek ook eens op zoektermen als verspillingsvrij koken. En wees creatief! Zowel met jullie gerecht als met jullie

aanmelding. Vergeet bij het insturen van jullie aanmelding niet om de volgende gegevens mee te sturen:

 • Jullie namen;
 • Jullie adressen;
 • Jullie leeftijd;
 • Op welke basisschool jullie zitten;
 • Jullie hoofdgerecht (wat ga je maken inclusief alle ingrediënten en juiste hoeveelheden voor 2 personen);
 • Hoe we jullie en jullie ouders telefonisch en per mail kunnen bereiken.

De mail met daarin jullie aanmelding kunnen jullie sturen naar k.spijkers@ggdbzo.nl. Jullie mogen jullie aanmelding zo creatief als jullie willen insturen, hierin laten we jullie vrij. Mochten jullie de aanmelding per post willen sturen, dan kan dat naar het volgende adres: GGD Brabant-Zuidoost, t.a.v. Karin Spijkers, Postbus 8684, 5605 KR Eindhoven. Na 17 september ontvangen jullie van ons bericht of jullie bij de laatste 5 duo’s horen die door mogen naar de Helmondse finale.

Thema “Pasta, haal eruit wat erin zit”

Het thema van dit jaar is “Pasta, haal eruit wat erin zit”. Kun jij zelf pasta maken? En dan ook nog met een verse saus waarbij je alle ingrediënten zo volledig mogelijk gebruikt? Wij dagen jou uit om zelf pasta te maken met een eigen saus vol met verse ingrediënten.

Spelregels?

 • Schrijf je in samen met een klasgenoot;
 • Bedenk of zoek een hoofdgerecht en stuur dit vóór 15 september in;
 • Dit jaar is het thema “Pasta, haal eruit wat erin zit”. Want weggooien is zonde!
 • Je gerecht moet in 1,5 uur te bereiden zijn.
 • Stuur je aanmelding op een creatieve manier in. Laat zien wat jullie gaan maken, waarom jullie meedoen en waarom jullie koken zo leuk vinden! Jullie aanmelding maakt onder deel uit van de beoordeling van de koppels die doorgaan naar de finale.
 • Uiteindelijk kunnen slechts 5 koppels deelnemen aan deze kookwedstrijd.
 • De 5 koppels die aan de hand van hun inzending uitgekozen worden, mogen op donderdagmiddag 3 oktober komen oefenen in de professionele keuken van de Praktijkschool (Generaal Snijdersstraat 51, Helmond) onder begeleiding van chef en tv-kok Mounir Toub. De oefenmiddag vindt plaats van 15.00 tot 18.00 uur waarbij Mounir tijdens het eerste gedeelte een workshop zal geven.
 • Op donderdag 10 oktober van 16.00 tot 19.00 uur vindt de finale plaats. Jullie gerecht wordt op het einde beoordeeld door een vakjury en misschien worden jullie wel de winnaars van de vierde Helmondse kidskookcaféwedstrijd!

Let op: voor deelname aan de Kidskookcaféwedstrijd dien je toestemming te hebben van je ouders!

Wat kun je winnen?

1e prijs
Winnen jullie de eerste prijs, dan komt jullie hoofdgerecht voor 1 dag op het menu te staan in het Elkerliek Ziekenhuis. Jullie mogen samen met de sous-chef van het ziekenhuis het gerecht maken voor de verschillende afdelingen.

2e prijs
Winnen jullie de tweede prijs, dan gaan jullie koken met Chef Djailany van de Laarschot in zijn restaurant Nastrium.

3e prijs
Win jij met je klasgenootje de derde prijs dan ontvangen jullie een kookboek!

Meer informatie?

Mochten jij of je ouders nog vragen hebben over deelname aan de Helmondse kidskookcaféwedstrijd? Neem dan contact op met Karin Spijkers van Jibb+. Zij is te bereiken via k.spijkers@ggdbzo.nl of via 088-0031 474.

 

kidskook 1.PNG
Samen tegen voedeselverspilling Sustainable Food Initiative Brainport

Website door Forwart Privacyverklaring Contact