Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vlezel: een nieuw product dat kansen biedt

Eén van onze partners, Bodec, houdt zich al jaren bezig met het verwaarden van reststromen. Ongeveer een jaar geleden kwam Bodec in aanraking met een teler die zat met een specifieke reststroom van groente. Friso van Assema, een van de vaste gezichten van Bodec, ontdekte dat van deze reststroom een groentevezel ontwikkeld kan worden die op veel manieren gebruikt kan worden. Verwerking in lasagne, ragout of zuurvlees bijvoorbeeld. Dit kansrijk product is omgedoopt tot ‘Vlezel’.

Win-win

Het maakproces van Vlezel is relatief eenvoudig. Er is minimale processing nodig om Vlezel uit de grondstof te verkrijgen en er zijn zeer beperkt toevoegingen of chemische bewerkingen noodzakelijk. De kosten zijn lager, én het levert ook nog eens een product op dat geen bekende allergenen bevat en duurzaam is. Win-win, dus.

Testen aan de keukentafel

Nieuwe ingrediënten kun je het beste testen aan de keukentafel. Friso van Assema testte het product dan ook bij zijn eigen gezin. Van een Marokkaanse stoofschotel tot een huzarensalade, mogelijkheden volop. Het mondgevoel bleek gelijk aan alternatieven. De volgende stap is om samen met bedrijven die veganistische, vegetarische en hybride producten vervaardigen andere mogelijkheden te ontdekken.

Mooi hoe onze partners de foodsector continu blijven voorzien van innovatieve nieuwe producten. 

Wil je meer weten over Vlezel en de kansen die het biedt voor jouw bedrijf? Bezoek dan deze pagina of neem direct contact op met Bodec.

 

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

FTB pand