Search
Close this search box.

Hapklare oesters – een uitkomst voor consumenten

De Yersekse oesterteler en -handelaar Adriaan van de Plasse van Delta Ostrea broedt al jaren op een consumentvriendelijke oester.

Hapklare oesters – een uitkomst voor consumenten

Zou het niet mooi zijn als we een oester ‘hapklaar’ kunnen aanbieden aan de consument? De Yersekse oesterteler en -handelaar Adriaan van de Plasse van Delta Ostrea broedt al jaren op een consumentvriendelijke oester. Want het openen van een oester, dat is vaak een uitdaging. Ontdek hoe High Pressure Processing (HPP), een technologie die aangeboden wordt door Pascal Processing bij Food Tech Brainport, Delta Ostrea vooruit heeft geholpen.

De kennismaking met Food Tech Brainport en haar community

In eerste instantie kwam Adriaan van de Plasse terecht bij Food Tech Brainport voor de Radio Magnetic Freezing (RMF) technologie; een innovatieve vriestechnologie die voedsel langer vers houdt. Dankzij de korte lijnen binnen de Food Tech Community werd het bedrijf al snel gekoppeld aan Pascal Processing, een partner van Food Tech Brainport die HPP aanbiedt. Pascal Processing bracht in 2011 HPP, oftewel High Pressure Processing, naar Nederland en is daarmee de eerste en meest geavanceerde HPP-dienstverlener van Europa.

Oesters in combinatie met Pascal Processing

Inmiddels werken Delta Ostrea en Pascal Processing intensief samen. Door de behandeling met HPP worden schimmels en bacteriën zoals listeria, salmonella en E.coli uitgeschakeld, en behoudt de oester haar oorspronkelijke voedingswaarden en vitamines. Ze zijn bovendien drie tot vijf keer langer houdbaar dan bij traditionele conserveringstechnieken. Direct na de behandeling worden de oesters dichtgehouden door middel van een elastiek, makkelijk te verwijderen door de consument.

Meer weten over Delta Ostrea: http://www.deltaostrea.com/en/history/

Meer weten over Pascal Processing:  https://www.pascalprocessing.com/

Betrokken communityleden:

Details

Project:

Geen projecten gevonden

Thema:

Langer vers voedsel

Geen teamlid gevonden

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

FTB pand