Zoeken
Sluit dit zoekvak.

"Wij werken al geruime tijd intensief samen aan de verwaarding van reststromen. Samen kijken we naar bestaande processen en de optimalisatie hiervan. "

VanRijsingenGreen: Alles is waardevol!

VanRijsingenGreen is bekend met de vele mogelijkheden van groenten en is zeer actief in reststroomverwaarding met een bestaande sapfabriek voor wortelen. Met de beschikbare kennis transformeert het bedrijf groenten tot uitdagende nieuwe toepassingen.

VanRijsingenGreen: Alles is waardevol!

VanRijsingenGreen is een Helmonds familiebedrijf dat al ruim 50 jaar een bekende speler is in de markt van gezonde en verse voedingsmiddelen, met name vollegrondsgroente. VanRijsingenGreen is bekend met de vele mogelijkheden van groenten en is zeer actief in reststroomverwaarding met een bestaande sapfabriek voor wortelen. Met de beschikbare kennis transformeert het bedrijf groenten tot uitdagende nieuwe toepassingen. Aan groenten, of stukken daarvan, die niet benut worden in het productieproces wordt waarde toegevoegd zodat er zo min mogelijk verspild wordt.

Met VanRijsingenGreen zijn onze banden en samenwerkingen dan ook nauw. Binnen het project Food from Food hebben zij een bijdrage geleverd aan de (her)waardering van beschikbare verse plantaardige reststromen. De nevenstroom van wortelen wordt nu verwerkt tot sap en concentraat. Er lag ook nog een vraagstuk rondom het optimaliseren van het productieproces van vezels en poeders. Food Tech Brainport heeft VanRijsingenGreen geholpen met het optimaliseren van dit proces.

Wanneer je open staat voor nieuwe ideeën en slim wilt samenwerken kun je veel voor elkaar krijgen. Je reststroom kan dan ineens je nieuwe inkomstenbron zijn. Voor VanRijsingenGreen is het altijd logisch geweest om op zoek te gaan naar mogelijkheden om nevenstromen te verwaarden. Verwacht wordt dan ook dat er in de toekomst niet meer over reststromen gesproken wordt. Sterker nog, de kans is groot dat er in de toekomst een tekort ontstaat. Er ontstaan namelijk steeds meer projecten om nevenstromen te verwaarden.

En juist daarom is VanRijsingenGreen een zeer waardevolle partner voor Food Tech Brainport. Niet alleen binnen Food from Food maar in zijn totaliteit. Onze gezamenlijke ambities zijn groot en daarom werken we nu op zeer grote schaal samen om te komen tot maximale verwaarding van plantaardige stromen op fabrieksschaal binnen de nieuwe voedselverwerkingsfabriek.

Betrokken communityleden:

Details

Project:

Geen projecten gevonden

Thema:

Ingrediënten uit (plantaardige) stromen

Geen teamlid gevonden

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

FTB pand