Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bewoner in de spotlight: Food Design Solutions

Food Design Solutions bestaat sinds 2014 en richt zich op innovatieve producten en diensten voor de voedselverwerkende industrie. Het management van Food Design Solutions heeft meer dan 40 jaar ervaring in het ontwerpen en de productie van voedselverwerkingsapparatuur en het ontwerpen van voedselverwerkingsfabrieken.

Waar houdt Food Design Solutions zich mee bezig?

Food Design Solutions adviseert bedrijven in de foodsector over de verbetering van processen. Ze ondersteunen bedrijven en bieden technologie aan op verschillende fronten: hygiëne, voedselveiligheid, kwaliteitscontrole, lijnefficiëntie en automatisering.

Food Design Solutions zet zwaktes om in kansen! Door de jaren heen heeft het bedrijf gemerkt dat er naast standaardproducten een grote behoefte is aan niet-standaardproducten en -toepassingen die efficiëntie maximaliseren en de productiekosten minimaliseren. Hiervoor werkt Food Design Solutions samen met verschillende technologiepartners: DSI Dantech Freezing systemsMotis Food Sytems en Jimco uv-c ozone technologie.

De kip en het ei… een aantal succesverhalen van Food Design Solutions

In de afgelopen jaren heeft Food Design Solutions, gevestigd in het pand van Food Tech Brainport, veel mooie projecten afgerond. Zo zijn ze erg trots op de samenwerking met het bedrijf Remkes, producent van kipproducten. Hier heeft Food Design Solutions het totale productieproces geanalyseerd en zijn duurzame vries- en geuremissie systemen van DSI Dantech en Jimco ingezet.

Een ander leuk project gaat over het desinfecteren van broedeieren. Samen met technologiepartner Jimco uv-c ozone technologie is een technologie ontwikkeld die op zeer effectieve en schone (zonder gevaarlijke middelen) wijze broedeieren desinfecteert.

De toekomst van Food Design Solutions

Food Design Solutions verwacht zeker een sterke groei in de inzet van innovatieve, milieuvriendelijke systemen. “En daar leveren wij graag een bijdrage aan!, aldus Ingrid van Deursen van Food Design Solutions. Wellicht zal ons aanbod nog uitgebreid worden met enkele innovatieve systemen waarbij ons uiteraard uitgebreid wordt.”

Meer weten over Food Design Solutions? Bekijk hier de partnerpagina.

 

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

FTB pand