Zoek
Sluit dit zoekvak.

"“Wij hebben Lazy Foods niet alleen geholpen door de verpakte producten te bewerken met HPP, maar we dachten ook mee over het proces voorafgaand aan de HPP behandeling én over geschikte verpakkingen."

Lazy Foods: ontwikkelaars van een pure, houdbare én lekkere avocadospread

Guacamole. Een product dat in Nederland de afgelopen jaren flink in populariteit is genoemd. De meest verse is het meest smaakvol.

Lazy Foods: ontwikkelaars van een pure, houdbare én lekkere avocadospread

Guacamole. Een product dat in Nederland de afgelopen jaren flink in populariteit is genoemd. De meest verse is het meest smaakvol. Maar guacamole verkleurt ontzettend snel. Het kopen van verse guacamole, een spread met als hoofdingrediënt avocado, zónder toevoegingen, is op zijn minst gezegd uitdagend te noemen. En daar zag Lazy Foods kansen.

Van weggooien naar waardevol

Ron van der Vloed, de oprichter van dit bedrijf, had jarenlange ervaring opgebouwd in de handel van exotische vruchten. De ondernemer merkte dat er veel rijpe avocado’s door een ‘verkeerd’ formaat weggegooid werden. Daarom is hij de onverkoopbare avocado’s gaan verwerken tot een spread. De avocadospread komt uiteindelijk in de meest pure vorm in de supermarktschappen terecht, dankzij de milde conserveringstechniek die toegepast wordt nadat de guacamole is verpakt: HPP, ofwel High Pressure Processing. Lazy Foods werkt hierin samen met een van onze partners: Pascal Processing. Bijkomend voordeel: dankzij de milde techniek die wordt gebruikt is de guacamole >40 dagen houdbaar.

Het stopt niet bij de technologie

Jasper van Altena van Pascal Processing over Lazy Foods en de samenwerking: “wij hebben Lazy Foods niet alleen geholpen door de verpakte producten te bewerken met HPP, maar we dachten ook mee over het proces voorafgaand aan de HPP behandeling én over geschikte verpakkingen. Je ziet een bedrijf echt groeien. Dat je nu een Jumbo supermarkt binnenloopt en weet dat de verse Jumbo-guacamole is, dat is mooi. En dat nu het assortiment blijft groeien met andere spreads, zoals hummus, dat voorspelt veel goeds voor het bedrijf.

Meer weten over Lazy Foods: https://lazyfoods.eu/
Meer weten over Pascal Processing: https://www.pascalprocessing.com/

Betrokken communityleden:

Details

Project:

Geen projecten gevonden

Thema:

Langer vers voedsel

Geen teamlid gevonden

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

FTB pand