Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Toekomstige Generaties Enthousiasmeren voor de Levensmiddelensector

Hoe inspireer je de toekomstige generaties voor duurzame levensmiddelenproductie? Door ze uit te nodigen en op bezoek te laten komen!

Toekomstige Generaties Enthousiasmeren voor de Levensmiddelensector

Hoe zorgen we voor genoeg toekomstige medewerkers in de levensmiddelenindustrie? Door vanaf jonge leeftijd de jeugd enthousiast te maken voor deze mooie industrie!

Dat vinden wij ook belangrijk, dus ontvangen we met regelmaat leerlingen en studenten die wel eens willen weten hoe dat er van binnen uit ziet, zo’n een levensmiddelenfabriek.

Voor veel jongeren is voedsel toch nog vooral iets wat uit de supermarkt komt en in de winkel ligt. Hoe mooi is het als je dan kan zien waar dat voedsel veilig en wel gemaakt wordt? Waar de volgende generatie technologieën staat die ons voedsel nog duurzamer en gezonder gaat maken?!

De levensmiddelenindustrie is in de regio Helmond een grote werkgever, maar veel scholieren hebben er nog niet aan gedacht dat dat ook een kant is die ze op kunnen. Voeding zit vol chemie, natuurkunde, biologie, maar kan ook niet zonder technologie, dus is een ontzettend interessant vakgebied voor veel leerlingen die zich niet misschien niet meteen als typische technologen of biologen zien. Vandaar dat we ieder jaar weer klassen middelbare scholieren uit Helmond ontvangen en rondleiden.

Maar ook scholieren van iets verder weg, die een project rondom voeding doen komen langs. Zo kwam er laatst een groep uit Eindhoven op bezoek die het vak ‘voeding’ volgen. Ze waren niet meteen overtuigd dat de industrie nou zo’n mooi vakgebied was. Maar, achteraf kregen we het compliment dat het ‘lang niet zo erg was als ze hadden verwacht’ en dat het toch best ‘heel cool’ was! Om mensen echt aan het werk te zien, in mooie functies doet zo veel meer dan een lezing kan.

Daarnaast ontvangen we met regelmaat MBO, HBO en WO studenten uit ons vakgebied. Deze studenten hebben al voor de wereld van levensmiddelen gekozen, hen willen we inspireren op het gebied van innovatie and technologie. We duiken net iets dieper in op de materie en hopen dat zij met een beetje meer passie voor innovatie en technologie vertrekken!

De volgende generatie enthousiast maken kunnen we natuurlijk niet alleen. Daarvoor werken we bijvoorbeeld samen met de Stichting High Tech Helmond-de Peel. Zo stonden we 11 juni 2022 op het Dutch Technology Festival in Beek en Donk, om samen met andere technologiebedrijven uit de regio onze mogelijkheden ten toon te stellen. Zo konden vele leerlingen en studenten ook kennis maken met de ‘groene’ technologie! We werken ook veel samen met de HAS Green Academy in Den Bosch (zie ook onze jaarlijkse masterclass) en met Yuverta MBO opleidingen in Helmond en Den Bosch.

Al met al hebben we in 2022 ruim 70 HBO en WO studenten op bezoek gehad, een volledige klas MBO Voeding & Techniek en Voeding & Kwaliteit, ruim 100 middelbare scholieren, en dan tellen we onze open dag nog niet eens mee!

Betrokken communityleden:

Details

Project:

Geen projecten gevonden

Thema:

talent-en-kennis

Geen teamlid gevonden

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

FTB pand