Masterclass innovatieve procestechnologieën

Gedurende een week hebben 15 HAS Hogeschool studenten van de opleiding Voedingsmiddelentechnologie kennisgemaakt met de wereld van innovatieve technologieën, technology providers en bedrijven uit de voedselverwerkende industrie.

Masterclass innovatieve procestechnologieën

Na de succesvolle masterclass ‘Innovatieve Procestechnologieën’ voor de Voedingsmiddelentechnologie studenten van de HAS Hogeschool vorig jaar september, is de tweede editie dit jaar opnieuw georganiseerd. Deze masterclass is gehouden op locatie bij Food Tech Brainport, de bruisende plek waar technologie, kennis en food samenkomen.

Gedurende een week hebben 15 HAS Hogeschool studenten van de opleiding Voedingsmiddelentechnologie kennisgemaakt met de wereld van innovatieve technologieën, technology providers en bedrijven uit de voedselverwerkende industrie. De masterclass was onder leiding van HAS docent-onderzoekers Rob van Diepenbeek en Henk-Jan Meijer.

De week begon met een introductie van Food Tech Brainport, Bodec en Pascal Processing, waarna de studenten mee werden genomen voor een rondleiding door de gebouwen. De geluiden die we met name van de studenten hoorden was dat het ontzettend gaaf is om alle technologieën op een plek samen te zien komen. “Dat zie je niet vaak”.

Een bezoek aan Van Rijsingen Green volgde, waarbij de studenten een kijkje kregen in de keten van vanRijsingengreen, door middel van een presentatie en rondleidingen bij vanRijsingencarrotconcepts, vanRijsingensource en vanRijsingeningredients. De plek waar alle theorie in de praktijk zichtbaar is. Genoeg indrukken gekregen, het was tijd voor de studenten om aan de slag te gaan. Vijf groepjes van 3 studenten gingen zich verdiepen in een technologie naar keuze en mochten dit aan het eind van de week pitchen. Dat leverde veel leuks en informatiefs op!

Zo werd de ATFD vergeleken met de sproeidroger en het energieverbruik werd in kaart gebracht, verscheen er een artikel over HPP en PEF technologie, en werden de mogelijkheden van membraantechnologie toegelicht.

Benieuwd naar de resultaten? Neem dan contact op!

Betrokken communityleden:

Details

Project:

Geen projecten gevonden

Thema:

talent-en-kennis

Geen teamlid gevonden

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

Naam*

FTB pand