Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Masterclass – International Food & Agribusiness

Een jaarlijkse masterclass voor IFA studenten inspireert hen om innovatie en technologie te omarmen.

Masterclass – International Food & Agribusiness

Studenten International Food & Agribusiness worden breed opgeleid om hen te inspireren wereldwijde voedsel- en landbouwsystemen te veranderen. Kennis van technologie is daarbij essentieelen Daarbij werkt HAS Green Academy intensief samen met Food Tech Brainport.

In 2022 is reeds voor de derde keer een succesvolle serie gastlezingen met onderzoeksproject afgerond voor 2e jaars studenten International Food & Agribusiness. Deze studenten startten het collegejaar met een project rondom het gebruik van innovatieve technologieen in voedselproductie. Daarvoor kregen ze in hun eerste week al een gastles van de directeur van Food Tech Brainport, Jos de Boer. Ze werden geïnspireerd op het gebied van voedselverspilling, en hoe belangrijk de rol van food processing daarbij is.

Later in de serie deelde Frank de Boef (Bodec) zijn kennis over het introduceren van nieuwe technologieën in de voedselketen om deze zo te verduurzamen. Annelie Verbon (Food Tech Brainport) dook met de studenten in het onderwerp voedselverspilling en hoe en waarom reductie daarvan tijdens de voedselproductie zo essentieel is voor een duurzame keten.

Na nog een gastlezing van een lector aan de HAS, kwamen de studenten dan ook bij Food Tech Brainport op bezoek. Het is toch altijd goed om deze technologieën, en waar ze tot leven komen, in het echt te zien. Ook dit jaar was dit weer een hoogtepunt van de opleiding, zo aan het begin van het schooljaar.

De samenwerking wordt ieder jaar afgesloten met de presentatie van de infographics die studenten maken over alle nieuwe technologieën waar ze kennis mee hebben gemaakt. Het was wederom een mooi traject met zeer positieve studentenevaluaties. We hebben weer een lichting studenten kunnen inspireren over hoe zij een steentje bij kunnen dragen op het gebied van innovatie in de voedselketen!

Betrokken communityleden:

Details

Project:

Geen projecten gevonden

Thema:

talent-en-kennis

Geen teamlid gevonden

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

FTB pand