Zoek
Sluit dit zoekvak.

Masterclass Innovatieve Procestechnologieën

De intensieve samenwerking met het onderwijs is één van onze pijlers. Wij stomen graag studenten klaar voor de toekomst, zodat de foodsector van talent blijft voorzien. Begin oktober organiseerden we een masterclass voor studenten van de HAS Hogeschool. Gedurende een week lang hebben 15 studenten van de opleiding Voedingsmiddelentechnologie kennis gemaakt met de wereld van innovatieve technologieën, technology providers en bedrijven uit de voedselverwerkende industrie. De masterclass was onder leiding van HAS docent-onderzoekers Rob van Diepenbeek en Henk-Jan Meijer.

De week begon met een introductie van Food Tech Brainport, Bodec en Pascal Processing, waarna de studenten een rondleiding kregen. De geluiden die we met name van de studenten hoorden was dat het ontzettend gaaf is om alle technologieën op een plek samen te zien komen. “Dat zie je niet vaak”.

Een bezoek aan vanRijsingengreen volgde, waarbij de studenten een kijkje kregen in de keten van vanRijsingengreen.

Na deze kick-start hebben vijf groepjes van 3 studenten zich verdiept in een technologie naar keuze en mochten dit aan het eind van de week pitchen.

Zo werd de ATFD (Agitated Thin Film Dryer) vergeleken met de sproeidroger en werd energieverbruik in kaart gebracht. Ook werd een artikel over HPP (High Pressure Processing) en PEF (Pulsed Electric Fields) technologie gepresenteerd en werden de mogelijkheden van membraantechnologie toegelicht (specifiek op waterzuivering). Een aantal voorbeelden van de resultaten na 1 (!) week.

Wij kijken nu al uit naar de volgende masterclass. Speciale dank aan onze partners Bodec, Pascal Processing BV, vanRijsingengreen voor de actieve bijdrage aan de masterclass.

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

FTB pand