Zoek
Sluit dit zoekvak.

Update PPS: bedrijfsbezoek PeelPioneers

Deze week waren onze collega’s Toine en Anne op bezoek bij PeelPioneers om de voortgang van de privaat-publieke samenwerking (PPS) ‘selection, stabilization and processing of food side streams towards food applications’ te bespreken. Naast PeelPioneers werken wij in deze PPS samen met Wageningen Food & Biobased Research (WFBR), Van Rijsingen Ingredients, Evers Special, FTNON, Elea en het Sustainable Food Initiative (SFI).

De focus van het project is het verwerken (inclusief valideren en opschalen) van zijstromen naar nieuwe voedseltoepassingen. De eerste fase van het project zijn we aan het afronden. Daarin is gekeken naar potentiële verwaardingsroutes voor een aantal specifieke zijstromen. De mooie samenwerking tussen verschillende partijen maakt het mogelijk om ook de synergie en samenhang tussen verschillende vraagstukken op te zoeken.

Zo werken we samen aan het creëren van waarde van zijstromen.

In de volgende stap wordt er aan de hand van een valorisatietool – die ontwikkeld wordt – een selectie gemaakt worden van kansrijke routes. Ook zal er getest worden met het maken nieuwe producten op basis van de reststromen. We kijken daarbij naar de mogelijkheden om innovatieve technologie in te zetten. Uiteindelijk is het doel om nieuwe business cases te ontwikkelen voor het verwerken van deze reststromen tot producten.

Na het bespreken van de voortgang was het tijd voor de rondleiding door de fabriek. Dit gaf een mooi inkijkje in de wereld van de sinaasappelschil. Het is ontzettend leuk om te zien waar PeelPioneers mee bezig is. Met PeelPioneers werkten we al samen in het Food from Food project in 2019. In de tussentijd zijn ze ontzettend gegroeid en ze innoveren nog altijd om zoveel mogelijk van de sinaasappelschil te verwaarden. Het is een mooi jong bedrijf. De energie spat ervan af!

Meer weten over deze PPS? Neem dan contact op met Toine of Anne.

Neem contact op

Samen werken aan de voedingsindustrie van morgen? Wij denken graag mee met jouw uitdaging, idee of concept en verwelkomen je graag als partner.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

FTB pand